Jak poinformował zarząd stołecznego Marriotta, na przełomie lipca i sierpnia przyszłego roku w hotelu rozpocznie się przebudowa wnętrz. Obiekt zyska nową przestrzeń do organizacji spotkań, gruntownej zmianie ulegnie także oferta działającej w hotelu restauracji Lilia Weneda.
Prace modernizacyjne rozpoczną się w miejscu, w którym obecnie funkcjonuje włoska restauracja Parmizzano’s. Wydzielone zostanie miejsce na recepcję oraz strefę gastronomiczno-konferencyjną, przeznaczoną do organizowana mniej formalnych spotkań. Nowe pomieszczenie będzie mogło pomieścić do 70 osób, zaś wystrój wnętrza ma swoim nowoczesnym stylem i wyrazistą kolorystyką odbiegać od tradycyjnego wyglądu przestrzeni konferencyjnej. Tym samym powiększy się liczba sal przeznaczonych do organizacji szkoleń i spotkań biznesowych w stołecznym Marriotcie.
Równolegle przebudowie poddana zostanie działająca na 2. piętrze budynku śniadaniowa restauracja Lilia Weneda. Oprócz wystroju wnętrz, zyska ona nową kartę i serwować będzie dania polskiej kuchni. Zamierzeniem projektantów było między innymi stworzenie zaplecza gastronomicznego obsługującego lunche konferencyjne.
Według dyrekcji Warsaw Marriott Hotelu, pierwsze spotkania w odnowionych przestrzeniach będą mogły odbyć się już we wrześniu 2017 r.