Z dniem 6 maja 2013 roku stanowisko szefa kuchni w popularnym warszawskim hotelu objął Tomasz Borucki, który posiada szesnastoletnie doświadczenie w zarządzaniu pracą kuchni 5 gwiazdkowych hoteli w Polsce i zagranicą.
Tomasz Borucki nagrodzony został Dyplomem Szefa Kuchni przyznawanym przez Amerykańską Federację Kulinarną, która skupia wiodących kucharzy z całego świata. W roku 2012, w ramach uznania jego kucharskiej wiedzy i umiejętności, otrzymał nagrodę Starwood Presidency Award. Kilka miesięcy później, razem ze swoim zespołem, Borucki otrzymał Food Beverage Excellence Award za wybitne osiągnięcia w roku 2011 w obszarze Food Beverage w kategorii EAME Hotels.
- Cieszę się, że po kilkunastu latach zdobywania doświadczenia na całym świecie, wróciłem do rodzinnej Warszawy. Radość jest tym większa, ponieważ trafiłem do tak prestiżowego hotelu jakim jest Marriott. Dla mnie to ikona tego miasta – mówi Tomasz Borucki.
W hotelu Marriott, nowy Szef Kuchni, nadzorował będzie funkcjonowanie wszystkich lokali gastronomicznych tj. restauracji Parmizzano’s, Lilla Weneda, Lobby Bar, Panorama Bar Lounge, Champions Sports Bar. Nowy Szef Kuchni organizuje pracę personelu, tworzy sezonowe menu kreując nowe dania. Prowadzi i nadzoruje przygotowanie potraw, sprawuje kontrolę nad kosztami produkcji, wybiera rodzaj i jakość surowców oraz ich dostawców.
Hotel Warsaw Marriott położony w samym centrum Warszawy oferuje swoim gościom 518 pokoi, w tym 95 apartamentów położonych na 20 piętrach. To także 20 sal konferencyjnych o łącznej powierzchni ponad 2 600m2, 7 restauracji oferujących kuchnie z całego świata między innymi Parmizzano’s, Champions Sport Bar i Panorama Bar Lounge zlokalizowany na 40 piętrze hotelu. W hotelu znajduje się także Holmes Place Premium Club, Spa For You oraz Casinos Poland.