Na warszawskiej Woli, u zbiegu ulic Prostej i Towarowej w piątek 27 listopada otwarty został czterogwiazdkowy Crowne Plaza Warsaw - The HUB. Hotel oferuje 212 pokoi, sale konferencyjne o łącznej powierzchni ponad 1400 m kw., restaurację Nova Wola oraz bar z tarasem na 21. piętrze.
Marka Crowne Plaza zadebiutowała w Polsce. Warszawski hotel wraz z drugim, otwartym w kompleksie The HUB obiektem - Holiday Inn Express Warsaw, zajęły ponad 21 000 m kw.
Crowne Plaza Warsaw - The HUB wyróżnia imponujące centrum konferencyjne na 1. piętrze. 30 wielofunkcyjnych sal daje możliwość zorganizowania wydarzeń w różnorodnej konfiguracji. Sale konferencyjne o powierzchni od 21 m kw. do 111 m kw. można łączyć, uzyskując większe przestrzenie, jak przestronna sala balowa (1009 m kw.) dla 700 gości w ustawieniu koktajlowym.
Niemal wszystkie sale są wysokie - 4,7 m. Wyposażono je w nowoczesny sprzęt konferencyjny, a na miejscu można także skorzystać z dużego wyboru przerw kawowych. Na organizatorów czekają również ciekawe propozycje na working lunch, kolację w formie bufetu czy menu koktajlowe.
Do dyspozycji gości Crowne Plaza Warsaw - The HUB oddanych jest 212 eleganckich pokoi i apartamentów. Są to jasne przestrzenie z oknami typu podłoga-sufit i udogodnieniami gwarantującymi efektywną pracę i wypoczynek.
Za menu restauracji Nova Wola odpowiedzialny jest szef kuchni Paweł Suchenek. Menu tworzą oryginalne dania kuchni polskiej oraz międzynarodowej, bazujące na sezonowych, organicznych produktach oraz ekologicznych warzywach i owocach od lokalnych dostawców. Gości usytuowanego na 21. piętrze wieżowca coctail baru The Roof zachwyci panorama miasta i wybór drinków i przekąsek. To idealne miejsce na spotkania integracyjne i imprezy firmowe przy muzyce na żywo.
W hotelu znajdują się także Signature Bar w lobby oraz siłownia i sauna.